Litt om skolen og skoledagen

Eltoft Montessoriskole ligger i Steinfjorden, et lite steinkast fra Bøstad 17 km fra Leknes i Lofoten

Skolen er ren barneskole med 60 elever fra 1.-7. trinn. Skolen startet opp som Montessoriskole høsten 2014.

Vi har siden oppstart hatt oppfylt alle 60. elevplassene. For neste skoleår 2018-2019 har vi etter hovedopptaket ledig 3 plasser. Det er enda mulighet til å søke. Nå etter at søknadsfristen er gått ut, blir elever innskrevet fortløpende til alle plassene er oppfylt. Søknadskjema ligger under hovedmenyen.

Skoledagen starter hos oss med frokost kl. 07.50 og varer til kl. 08.15. Når frokosten er ferdig tar alle elevene på seg uteklær og har en halvtimes morgentur. Da er det noen som løper og tar turen som en god fysisk morgenøkt. Noen velger å gå og prate sammen.

Når elevene er på plass i klasserommet ca. 08.50 jobbes det med fag. Elevene velger da selv rekkefølgen på det de skal jobbe med i løpet av dagen, og det gis mulighet til å velge om de vil jobbe sammen med andre, eller alene. Når vi har disse teoriøktene er det en viss frihet, men denne friheten er ikke frihet fra noe, men frihet til noe, nemlig arbeid, utvikling og vekst. Denne arbeidsøkten varer til 11.45 hvor det serveres lunsj. Etter lunsjen kl. 12.15 er det en times friminutt. Etter friminuttet er det arbeidsøkt frem til kl. 15.00.

Vår skole utmerker seg:

• Med et svært godt kjøkken, styrt av utdannet kok. Det blir servert frokost og lunsj hver dag. To til tre dager i uka er det varm lunsj. Kosten vi serverer er variert og menyen tar utgangspunkt i helsedirektoratets anbefalinger. Elever har sine vakter på kjøkkenet og får en grundig opplæring i drift, kosthold, renhold og hygiene.
  • Med uteskole for elevene fra 1.-3. trinn, hvor vi vår og høst har tilhold hos Mariell på Lofoten gårdsysteri.  De er med på planting og høsting av grønnsaker og urter. De er også med på matlaging ute i det fri, basert på innhøstede råvarer.
  • Ved at Elevene på 6. og 7. trinn har surfing vår og høst på timeplanen. Utenom våre egne ansatte, leier vi inn kompetanse fra Lofoten Surfesenter på Unstad. Her ligger sikkerhet og trygghet i høysetet. Når dette er på plass får elevene får prøve seg i bølgene.
  • Fordi vi lar musikkskolen i kommunen ha pianoundervisning i skoletiden, lokalt på vår skole. Den lange skoledagen hos oss, og en fantastisk pianolærerinne, gjør dette mulig.
  • Med et personale som ser den enkelte elev, hvor det å behandle elever ulikt er den mest rettferdige behandling.
  • Skolen ikke skolepenger bare kostpenger. For skoleåret 2018-2019 er kostpengene kr. 375,- pluss faktureringsgebyr på kr. 25,-

4. mars i 2018 hadde vi åpen dag for foresatte til våre elever, samt andre interesserte. Det var godt oppmøte og det ble en flott dag.

Bilde av oppmøte til morgenturen